FAQ – Vanliga frågor

Vad hunden gör när den är orolig varierar. Vissa beteenden är uppenbara: skakningar under en storm, att hunden gömmer sig vid fyrverkerier, tuggar sönder saker i huset när den lämnas ensam. Vissa är inte alls uppenbara och missförstås ofta. Visste du att gäspningar, slicka sig om läpparna och till med svansviftning är vanliga tecken på oro?

Tröjan kan användas dagligen på alla typer av hundar. Sätt på tröjan en stund innan situationen uppstår som du tror kan göra din hund orolig.
Allra första gången du provar tröjan på hunden är det viktigt att hunden är på gott humör så hunden associerar tröjan med något positivt.

ThunderShirt ger ett skonsamt och konstant tryck på din hunds kropp. Metoden efterliknar den effekt man vill uppnå när man sveper en filt tätt om ett spädbarn med ett konstant tryck för att dämpa oro. Denna metod har hjälpt mer än 80% av alla hundar.
*2011 ThunderShirt® Dog Anxiety Survey [ung. Undersökning om hundars oro].

Det krävs ingen speciell träning för att använda tröjan. Sätt på tröjan enligt instruktionerna.

De flesta säger att deras hundar tycker om att ha ThunderShirt på sig och det går utmärkt att ha den på sig under längre perioder om situationen kräver det. Ta dock alltid av ThunderShirt minst två gånger om dagen om den används under längre perioder.
De allra första gångerna som din hund provar ThunderShirt rekommenderar vi att du tar av den efter en eller två timmar för att säkerställa att den sitter bekvämt och att hunden är nöjd. Det är väldigt ovanligt att Irritationer eller andra problem uppstår, men det är alltid bäst att vara försiktig.

Vi står för vår produkt! ThunderShirt är en beprövad och utmärkt metod för de flesta hundar som har problem med oro. Redan vid första användningen ser många hundägare att hunden blir mer avslappnad och kommer lättare till ro. För andra hundar kan det ta två till tre användningar med ThunderShirt innan resultatet märks.
Vi finns här för att hjälpa dig och din hund, så tveka inte att kontakta oss med dina frågor.

Om storleken på ThunderShirt är rätt och om den satts på korrekt så borde hunden vara bekväm med att bära ThunderShirt. Problem är mycket sällsynta, men om du ser tecken på hudirritationer eller att hunden blir obekväm så sluta använda den och kontakta oss.

Materialet i ThunderShirt är slitstarkt och tvättbart. Maskintvätta på låg temperatur (20-30 grader). Se till att alla kardborrflikar är fästa så undviker du att den fastnar i andra material som tvättas samtidigt. Låt dropptorka.

Förutom i extrema fall (minst 32°C i solen) så är överhettning inget problem vid användningen av ThunderShirt. Hundar kyler sig i första hand via munnen och tassarna och ThunderShirt är tillverkad av ett tunt material som andas.

Remmarna som går runt magen får inte täcka eller trycka mot könsorganet på hanhunden för då kan irritation uppstå. Ta av den direkt om du ser några indikationer på detta. Prova en mindre storlek eller kontakta oss för andra förslag.

Kombinera gärna ThunderShirt med feromonsprayet ADAPTIL Transport.
15 minuter innan du ska ta på Thundershirt på din hund sprayar du ADAPTIL på tröjan. Spraya på den markerade ThunderPatch som finns på tröjan.